O pompă de circulație extracorporală, necesară intervențiilor pe cord deschis, va ajunge săptămâna viitoare, la Oradea

70

O pompă de circulație extracorporală, necesară intervențiilor pe cord deschis, va ajunge săptămâna viitoare, la Oradea. Aparatul care funcţionează ca o „inimă” de rezervă pe timpul operaţiei costă între 150.000-200.000 euro.

 

Ea va fi transferată de la Spitalul de Urgență Satu Mare care nu dispune de personal inalt calificat pentru a-l utiliza dar nici de intreg instrumentarul necesar pentru chirurgie cardio-vasculară. În schimb, la unitatea similară din Oradea, condusă de dr. Gheorghe Carp dotările necesare există, iar în perioada următoare vor fi trimisi la școlarizare, la Debrecen, specialiști care să opereze aparatura.

Intervențiile pe cord deschis se vor face la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea începând din această toamnă, în cadrul Programului Național de Chirurgie Cardio-Vasculară. Transferul aparaturii a fost facilitat de discuții între președinții Consiliului Județean Bihor, respectiv Consiliul Județean Satu Mare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.