O nouă prelevare de organe şi ţesuturi la Oradea. Cinci oameni vor primi o nouă șansa la viață

2058

O nouă prelevare de organe şi ţesuturi s-a încheiat sâmbătă dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

„Suntem profund recunoscători familiei donatorului, o femeie de 61 ani, pentru puterea de a oferi o nouă şansă la viaţă altor pacienţi aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare. Implicarea şi efortul deosebit depus de echipa spitalului orădean, formată din Dr. Ştefania Sije, Dr. Yvonne Pop, Dr. Alex Dringo şi as. Aurelia Cheregi, aduc speranţă pentru 5 români care aşteaptă un transplant de ficat, rinichi şi cornee”, au precizat cei de la Agentia Nationala de Transplant.

“Nu am cuvinte să mulţumesc familiei care a fost de acord să salveze vieţi şi Poliţiei Municipiului Oradea care m-a ajutat 48 de ore în identificarea rudelor donatoarei. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească între îngeri”, a declarat Dr. Carmen Pantiş – coordonator transplant.

Resorturile speranţei au fost preluate de echipele de prelevare ficat ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatchki, Dr. Alexandru Machidon, as. Marian Păun) şi rinichi ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Pop, Dr. Andrei Tomuta). Împreună cu colegii din Oradea, aceşti tineri profesionişti pasionaţi şi dedicaţi şi-au pus ştiinţa şi priceperea într-o verigă din “lanţul vieţii”, care face ca drumul de la primitor la receptor să fie realizat cu succes.

Echipele medicale de transplant au intrat în cursa cronometru pentru viaţă, transplantul de ficat s-a realizat la Institutul Clinic Fundeni, cele de rinichi la ICUTR Cluj, iar corneea se va transplanta la Spitalul Militar Bucureşti.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.