O nouă pistă de alergare în Oradea, în zona străzii Sovata

93
 

O nouă pistă de alergare va fi amenajată în Oradea, între strada Sovata și malul Crișului Repede. Aceasta va avea o lungime de 652 de metri și o lățime de 1 metru. 

 

Contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiție „Amenajare pistă de alergare str. Sovata – mal Crișul Repede” a fost semnat, lucrările urmând să fieexecutate de către SC Drumuri Bihor. Valoarea contractului este de 384.975,14 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 5 luni, din care 2 luni proiectare și 3 luni execuție.

Perimetrul delimitat al acesteia are o suprafaţă de 4.795 mp, iar în incinta perimetrului menționat vor fi amenajate terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, filigorii din lemn, bănci, alături de vegetația și copacii existenți.

Amplasamentul pistei vizează zona cuprinsă între blocurile C2 și C7 din strada Sovata, delimitată la sud de pista de alergare și la nord de aleea carosabilă (blocuri C5 – C7) și pietonală (blocuri C2-C4).

În varianta aprobată prin Hotărâre de Consiliu Local se propune realizarea pistei cu următoarea stratificație:

– pardoseală sportivă din acoperire elastică permanentă (tartan) – 2 cm

– strat suport din BA16 rul 50/70 –  5 cm

– strat de fundație din piatră spartă împănată  – 15 cm

– strat de balast filtrant și antigeliv din balast  – 30 cm

– strat de formă din pământ stabilizat cu var –  20 cm

Pista de alergare va fi încadrată cu bordură mică 10×15 cm pe fundație de beton C12/15 de 10 cm şi va fi drenată pentru prevenirea degradărilor produse de pătrunderea apei în corpul drumului precum și acțiunii îngheț-dezgheț.

 

Urmărește-ne și pe Google News