O femeie și fiica sa au reclamat că se simt rău în urma deratizării din bloc. Măsurătorile nu au relevat substanțe toxice în aer

534
pompieri deratizare
 

Marți, 21 ianuarie, în jurul orei 09:05, o apelantă a numărului unic 112 solicita intervențiechipajelor specializate pentru efectuarea unor măsurători într-un bloc de locuințe situat pe strada Piața Nucetului din municipiul Oradea, precizând faptul că atât dumneaei, cât și fiica sa, acuzaseră stări de rău dimineața și în ziua precedentă, în urma unei deratizări efectuate în bloc.

La adresa indicată au fost mobilizate de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea cu două autospeciale de intervenție, din care una de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a informat cu operativitate, instituțiile cu atribuții și funcții de sprijin în gestionarea acestor tipuri de situații de urgență, ca atare, la fața locului deplasându-se și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bihor, Direcției Sanitar -Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Gărzii de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului, Inspectoratului de Poliție Județean și ai Inspectoratuluide Jandarmi Județean.

Ajunși locul intervenției, pompierii militari au balizat zona, au verificat fiecare apartament al blocului pentru salvarea eventualelor victime intoxicate și au procedat la efectuarea măsurătorilor cu aparatura din dotarea autospecialei CBRN, cercetări în urma cărora nu s-a constatat prezența unor substanțe periculoase în aer.

Echipajul SAJ a asistat medical apelanta și pe fiica acesteia, cele două rămânând la domiciliu în urma refuzului mamei de a fi transportate la spital pentru supraveghere și investigații suplimentare.

Deși nu s-a impus evacuarea locatarilor, pentru înlăturarea oricărui pericol, pompierii militari au ventilat casa scării și apartamentele, întrucât, pe timpul verificărilor la fața locului, s-a constatat că în apartamentul vecin cu cel al apelantei numărului unic 112, se efectuase o deratizare, cu o zi înainte, aspect confirmat și de locatari ai imobilului.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.