O femeie de 72 de ani, salvată de pompieri dintr-un apartament

421
pompierii-800x450
 

Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, în jurul orei 18.20, un apelant al numărului unic 112 sesiza faptul că locatara unui apartament situat la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Peneș Curcanul din municipiul Oradea, s-ar putea afla într-o situaţie de urgenţă, întrucât aceasta nu putea fi contactată, iar vecinii au observat că în bucătăria locuinței, aragazul era în funcțiune, pe acesta aflându-se un vas pentru gătit.

 

Pentru salvarea femeii, în vârstă de 72 de ani, la fața locului au fost mobilizate de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 și 2 Oradea, din care unul de prim ajutor calificat.
Utilizând echipamentele și accesoriile din dotare, forţele de intervenţie au pătruns prin fereastra bucătăriei în apartamentul indicat de apelant, găsindu-o pe proprietară, căzută în camera de zi, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca din cauza unor probleme de natură medicală.

Pompierii militari au procedat la înlăturarea riscului de producere a unui incendiu prin închiderea gazului de la butelie și la acordarea primul ajutor calificat, septuagenarei, acesta refuzând ulterior transportul la spital.

 

Urmărește-ne și pe Google News