Numărul persoanelor internate de Covid în Bihor a ajuns la 208

578

Astăzi, 1.08.2020, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 208 persoane internate;

• 680 persoane vindecate;

• conform cifrelor oficiale s-au vindecat 73,91 % din persoanele diagnosticate COVID-19 în județul Bihor.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 31 iulie, ora 08.00 – 1 august, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de jandarmi și polițiști au verificat 340 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 8.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, conform art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

În aceste misiuni au fost implicați 290 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 44 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 27 în patrule mixte.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU) au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor confirmate ca infectate la spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. De asemenea, pompierii militari au efectuat și o misiune de decontaminare. În aceste misiuni au fost implicate 27 de cadre ISU “Crișana”.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Bihor, prefectul Dumitru Țiplea face un apel către cetățeni să respecte recomandările specialiștilor, respectiv purtarea măștii, normele de igienă și de distanțare socială: “Pentru a nu fi nevoiți să ne întoarcem la restricții și pentru a reveni la viața noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și recomandările specialiștilor. Mulțumesc tuturor bihorenilor care le respectă, înțelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!”.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.