„Nu uitaţi de bunici!” Pompierii au salvat o bătrânică căzută în apartament

235

În dimineața zilei de joi, 7 ianuarie, pompierii militari orădeni au salvat o octogenară aflată într-o situație de urgență.

În jurul orei 08.45, o apelantă a numărului unic 112 solicita intervenţia echipajelor specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”, pe strada General Traian Moșoiu din Oradea, pentru salvarea unei octogenare aflate într-o situaţie de urgenţă, în propria locuință.

Două echipaje de pompieri militari, din care unul de paramedici, din cadrul Detaşamentelor 1și 2 Oradea s-au deplasat cu operativitate la adresa menționată, unde, utilizând echipamentele şi accesoriile din dotare, au pătruns în apartamentul situat la etajul 1, găsind-o pe proprietară căzută în dormitor, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca, acuzând dureri acute la nivelul șoldului și al piciorului stâng.

​Victimei, în vârstă de 82 de ani, care prezenta suspiciune de fractură de șold, i-a fost acordat primul ajutor calificat, de către echipajul de pompieri militari paramedici, care a transportat-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare.​

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.