Noua organigramă a CJ Bihor | Posturi noi la fonduri europene, drumuri și investiții

602
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de astăzi, 16 septembrie, noua organigramă a instituției. 

Evaluând activitatea personalului din aparatul propriu al Consiliului Județean Bihor și necesitățile departamentelor, a fost aprobată reducerea a patru posturi și înființarea a șase posturi noi. 

Astfel, noua organigramă va număra 99 de posturi, față de 97, câte sunt în prezent. Compartimentul fonduri europene se transformă în Serviciu Proiecte cu Finanțări Nerambursabile și se suplimentează cu două posturi. De asemenea, în Biroul Investiții și Biroul Drumuri Județene vor fi înființate două posturi de consilier debutant în domeniul de licență inginerie civilă. 

În Compartimentul Patrimoniu se înființează o funcție contractuală cu atribuții de topograf autorizat, iar Compartimentul Președintelui se redimensionează de la 3 la 4 posturi, prin înființarea unei funcții de consilier, cu scopul de a asigura relația cu minoritățile etnice din județul Bihor, în special cu cei de etnie maghiară. 

Am făcut acum mai bine de 6 luni o reducere de 50% a personalului și am constatat că toate proiectele începute de fosta administrație au continuat. Nu au fost sincope, iar proiectele bune care au fost generate, de la drumurile județene cuprinse în PNDL, la cele pe fonduri europene, au fost continuate. De asemenea, am început proiecte câștigate și neîncepute, cum e Cabana de la Vadu Crișului, podul de la Bulz sau alte lucrăriAm generat noi proiecte europene. Gândiți-vă doar la centurile la care lucrăm, drumul expres Oradea  Arad, parteneriatele cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate pentru proiecte în zona montană. Am generat noi proiecte, de la curățenie, la gestionarea câinilor, la platformele pentru deșeuri mari, la parcurile industriale. Toate aceste lucrări necesită oameni noi și la fiecare birou al Direcției Tehnice am propus înființarea unui post de inginer debutant de drumuri sau construcții civile. De asemenea, avem deficit la Compartimentul Fonduri Europene, acolo am propus suplimentarea cu două posturi. S-a dovedit că putem funcționa cu 50% din personal, rămânem tot atâția, plus două posturi. E o creștere de nici măcar 1%. Ultima reorganizare va fi în primăvara anului viitor, când vom putea stabiliza organigrama Consiliului Județean”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, în conferința de presă care a precedat ședina ordinară. 

În urma reorganizării, vor fi desființate două funcții publice de consilier superior din Serviciul financiar-contabil și alte două posturi din Compartimentul instituții subordonate și Compartimentul coordonarea consiliilor locale, derulare programe și ajutoare. Unul din cele patru posturi desființate este vacant.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.