Noi tarife de parcare în Oradea

447
 

Începând cu acest an, peste 1.300 de locuri de parcare din Oradea sunt taxate ca parcări din Zona 0 roșie, taxapentru staționarea autovehiculelor fiind de 8 lei/oră. Primăria Oradea a montat indicatoarele de parcare cu „zona zero”, urmând ca locurile să fie marcate cu vopsea roșie. 

 

De la 1 ianuarie, 1.364 de locuri de parcare din Oradea sunt în zona 0 roșie, 1.756 în zona 1 galbenă, iar 4.466 în zona 2 albă. Modificările tarifelor pentru parcările publice cu plată au fost făcute în baza strategiei de administrare a parcărilor. Astfel, s-a introdus o nouă zonă de tarifare on-street (parcări stradale) – Zona 0 (marcaj ROȘU), în zonele adiacente parcărilor off-street (parcări supraterane sau subterane) construite în Oradea. Este vorba de zona de 300 m din jurul parcărilor supraterane sau subterane din Oradea. 

Pentru ocuparea intensivă a locurilor de parcare, tariful este 8 lei/oră, cu limitare la 1 oră, orarul fiind 7.00-21.00, de luni până vineri.

Prin această nouă zonă de tarifare, se dorește determinarea celor care preferă să parcheze pe carosabil, cu toate că au în apropiere o parcare supra/subterană, să aleagă să parcheze într-o parcare amenajată, unde tariful este de 3 lei/1 h, decât pe carosabil (zona roșie) unde tariful este de 8 lei/1 h.

O altă modificare privește aplicarea unui tarif redus de parcare în parcările off-street în intervalul orar 18:00 – 7:00, respectiv 1.5 lei/oră.

Tot de la 1 ianuarie a fost uniformizat abonamentul de parcare stradal la 150 lei/lună și a abonamentelor pentru parcări rezidențiale la 160 lei/an.

Au fost modificate și tarifele pentru parcarea din curtea Primăriei. Astfel, primele 30 de minute sunt gratuite, între 30 de minute și o oră tariful este de 10 lei, între 1 oră până la 2 ore – 25 de lei, iar peste 2 ore – 50 de lei.  

 

Urmărește-ne și pe Google News