26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Noi aparate medicale performante pentru Spitalul Județean din Oradea

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Începând de azi, 3 decembrie, la Spitalul Județean, în cadrul Serviciului de Radiologie și Imagistică Medicală de lângă Unitatea de Primiri Urgențe funcționează un aparat CT ultraperformant de ultimă generație, achiziționat pe fonduri europene prin sprijinul financiar acordat pentru combaterea COVID, iar în cadrul secției de neuropsihiatrie funcționează o instalație de neuronavigație.

Cele două aparate au fost prezentate de către dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean, care a menționat că CT-ul de 132 slice-uri înlocuiește un aparat de 32 de slice-uri vechi de 5 ani, iar aparatul de neuronavigație ușurează foarte mult operațiile pe creier. 

„Zestrea Spitalului Județean din Oradea s-a întregit cu două aparate ultraperformante de ultimă generație, și anume un CT de 132 de slice-uri și la nivelul neurochirurgiei a fost achiziționată o instalație de neuronavigație, care ușurează foarte mult operațiile pe creier, fiind practic un GPS pentru neurochirurg, scurtând foarte mult intervenția și dând posibilitatea ca intervenția să fie făcută cu mare precizie. Aparatul de neuronavigație a fost achiziționat pe fonduri de la Ministerul Sănătății și de la Primăria Oradea, costul acestui aparat a fost de 520 de mii de euro iar computerul tomograf a fost achizionat în urma unui proiect derulat prin programul POIM și a costat 600 miii de euro. În timp record, acest aparat a fost achiziționat și pus la dispoziția spitalului, de astăzi el putând să lucreze la capacitate maximă, completând celelalte două aparate CT aflate în folosința Spitalului Județean”, a declarat Gheorghe Carp.

Ciprian Blejan
CT-ul pentru Spitalul Județean din Oradea

Aceste aparate sunt foarte performante, ceea ce fac din Spitalul Județean unul dintre cele mai dotate spitale din nord-vestul țării, susține dl. Dr. Carp.

Tomografia computerizată (CT) este o procedură de diagnosticare specifică imagisticii medicale, ce folosește o combinație între tehnologia razelor X și un computer specializat pentru a genera imagini ale organelor, oaselor și celorlalte tesuturi. 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI