Noapte Muzeelor la obiectivele administrate de Oradea Heritage

37

Obiective turistice administrate de Oradea Heritage (Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice) și Comunitatea Evreilor din Oradea oferă vizitatorilor, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, intervalul orar 19.00-24.00, următorul program:

 

● Proiecții laser de mari dimensiuni pe fațadele Turnului Primăriei și a Sinagogii Neologe Sion, în tandem cu raze laser vizibile de la mare distanță, ce vor lumina și completa atmosfera nocturnă oradeană între orele 21.00 și 02.00. Proiecțiile pe fiecare clădire vor conține, titlul evenimentului – NOAPTEA MUZEELOR și logo-ul organizatorului – ORADEA HERITAGE.

● În Casa Darvas – La Roche, str. Iosif Vulcan nr. 11,  vizitatorii vor fi surprinși de prezența în camere a personajelor din epocă – doamna casei va cânta la pian, domnul îi va aștepta cu știri din presă în salon, în dormitor vor zări o domniță, iar servitoarea și valetul vor întreține atmosfera de epocă. În grădina casei mașinuța decorată va fi luminată pentru a se putea face fotografii nocturne.

● La Sinagoga Sion, str. Independenței nr. 22, sunt expuse imagini cu evoluția orașului din arhiva Agerpres.  

● Muzeul Istoriei Evreilor, str. Primăriei nr. 25, prezintă colecții noi în vitrine.

● În Templul Francmasoneriei, Calea Armatei Române nr. 4, fiind cel mai nou obiectiv turistic deschis, vizitatorii vor avea parte de tururi ghidate de câte 30 minute din oră în oră, cu începere la ora fixă (20, 21, 22, 23).

● În Sinagoga Mare Ortodoxă, str. Mihai Viteazul, nr.4, vizitatorii vor putea admira pictură murală, decorațiuni și obiective specifice cultului.

Intrare în obiective se face organizat în grupuri de maxim 20-25 de persoane.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.