Muzeul Țării Crișurilor lansează un concurs online de eseuri, cu tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”, destinat tinerilor de gimnaziu și liceu

70

Muzeul Țării Crișurilor lansează un concurs online de eseuri, cu tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”, destinat tinerilor de gimnaziu și liceu. 

Prin acesta dorim să încurajăm gândirea creativă și capacitatea de sinteză a tinerilorîn vederea întocmirii unor eseuri istorice originale, având ca subiect semnificația zilei de 24 ianuarie 1859. Lucrările, cu o întindere de maxim 2 pagini, redactate la calculator (Times New Roman, font 12, la 1,5 rânduri şi aliniere Justify), pot fi trimise la adresa concurs@mtariicrisurilor.ro până în data de 24 ianuarie 2021. La finalul lucrărilor tinerii sunt rugați să își scrie numele complet, vârsta, clasa, școala, localitatea de unde provin, respectiv județul.

O comisie formată din specialiști ai muzeului va jurizaeseurile, iar rezultatele vor fi anunțate în data de 25 ianuarie 2021, pe pagina de facebook a instituției. Vor fi acordate două premii, unul pentru gimnaziu, celălalt pentru liceu, constând în cărți și într-o vizită gratuită la Muzeul Țării Crișurilor.

Persoana de contact: Lavinia Ungureanu, muzeograf Relații Publice și Expoziții (tel: 0259706101).

Succes!

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.