Muzeul Țării Crișurilor din Oradea poate fi „vizitat”, din nou, de luni, 30 martie 2020, începând cu ora 12.00!

216
Zilelor Muzeului Ţării Crişurilor-800x458

Pe site-ul și facebook-ul muzeului vor putea fi vizionate mai multe expoziții: prima este expoziția Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor din Oradea între 2014 și 2019, care prezintă tuturor celor interesați de activitatea muzeului o selecție din bunurile patrimoniale achiziționate în ultimii ani pentru a completa colecțiile secțiilor de științele naturii, arheologie, istorie, artă și etnografie. Sunt obiecte care, toate, vor face parte și din noile expoziții de bază ale Muzeului Țării Crișurilor.

Expoziția Obiecte restaurate va putea fi vizionată în săptămâna 6-12 aprilie 2020. Aceasta aduce în atenție cele 8 tapiserii cu titlul Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, și care, de asemenea, vor fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă al muzeului nostru. Vizitatorii virtuali vor putea viziona și fragmente din procesul de restaurare a acestor frumoase creații ale artistei plastice mai sus amintite. Tot în această săptămână vom prezenta publicului Expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari.

În cea dea treia săptămână de la lansarea acestei invitații vom prezenta expoziția Que Viva Picasso!, care înfățișeazăpeste 120 de litografii și heliogravuri inspirate de celebrul artist plastic spaniol Pablo Picasso. Expoziția conține şi două dintre cele mai cunoscute afișe realizate de artist cu concursul Imprimeriei Mourlot din Paris: Les Menines și Congrès National du mouvement de la Paix.

Vă asigurăm că instituția noastră este alături de toți orădenii și bihorenii care, în respectul stării de urgență și a prevederilor legale impuse de aceasta, stau acasă. O soluție firească ce trebuie pusă în aplicare pentru ca în scurt timp să puteți reveni la expozițiile din noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor. Abia așteptăm!

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.