Muniții din al Doilea Război Mondial descoperite în zona terminalului cargo al Aeroportului Oradea și în Borș

100

Miercuri, 11 mai, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor a fost solicitată să intervină în incinta Aeroportului Oradea și în Borș, pentru asanarea a trei muniții rămase neexplodate din timpul celui cel de-al Doilea Război Mondial. 

 

Astfel, în zona terminalului cargo din incinta Aeroportului Oradea, specialiștii pirotehniști au identificat două proiectile explozive de calibru 120 milimetri, acestea fiind descoperite de muncitorii care efectuau lucrări de decopertare a terenului. 

În aceeași zi, în localitatea Borș, un cetățean, care executa săpături pentru lucrări de canalizare, a descoperit o grenadă defensivă din cea de-a doua conflagrație mondială.

După ridicarea munițiilor și asanarea zonelor în care acestea au fost găsite, pompierii militari au transportatgrenada și cele două proiectile, în condiții de siguranță, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii prin explozie controlată.

Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie, să îndepărteze întregul personal și să anunțe imediat serviciile de urgențăprofesioniste la numărul unic de urgență 112.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.