Muniții descoperite de cetățeni în propriile gospodării

759
 

​Miercuri, 15 iulie, în jurul orei 9.30, pompierii militari pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor au fost solicitaţi să intervină în localitatea Chijic, comuna Copăcel, unde, în urma demolării unei anexe, un localnic a descoperit mai multe muniții. Echipajul pirotehnic a identificat 21 de cartușe de calibru 7,62 milimetri, provenite din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale.

O operațiune similară a fost desfășurată în cursul zilei de marți, 14 iulie a.c., în jurul orei 16.20, de specialiștii pirotehniști ai inspectoratului, care auintervenit pe strada Ogorului din municipiul Oradea, pentru asanarea muniției descoperite de un cetățean, în propria gospodărie, în timp ce efectua lucrări de consolidare a fundației unei construcții. 

Pompierii pirotehniști au identificat 25 de cartușe și 42 de elemente de muniție, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial.

Cele 46 de cartușe și 42 de elemente de muniție asanate în Chijic și Oradea au fost transportate și depozitate în condiţii de siguranţă de echipajul pirotehnic, în scopul distrugerii ulterioare prin explozie controlată.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite,  pompierii militari bihoreni reamintesccetăţenilor faptul că în cazul descoperirii munițiilor sau elementelor de muniţie, trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând  descoperirea acestora, să nu le atingă şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.