Mireasa de la nunta cu peste 350 de invitați, din Oradea, a fost confirmată cu coronavirus

2259

Mireasa de la nunta cu 356 de invitați, care a avut loc la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, scrie G4Media.ro.

 

Ea a aflat că este infectată cu SARS- COV 2 când s-a testat pentru a pleca în luna de miere. În schimb, mirele a fost negativ la testarea pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2 scrie mediafax.ro și stiripesurse.ro.

Direcția de Sănătate Publică Bihor a declanșat ancheta epidemiologică.

Într-o declarație pentru Bihoreanul, șefa DSP Bihor, doctorul Daniela Rahotă a precizat că toți cei care au fost la nuntă vor fi obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Abia din ziua a opta au posibilitatea să se testeze şi vor putea ieși din carantină dacă rezultatul e negativ.

Evenimentul a dus și la deschiderea unui dosar penal pentru acuzații de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

„În data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul (…) şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, ocazie cu care au fost prezenţi ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată într-un comunicatul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.