Minor ascuns de unchiul său pe bancheta din spate a unui autoturism, depistat în P.T.F. Borș

305

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș – judeţul Bihor au depistat un bărbat, cetăţean român, care a încercat să-și introducă ilegal în ţară nepotul minor, ascuns pe bancheta din spate a unui autoturism.

În data de 03.10.2020, în jurul orei 06:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 37 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania. 

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate în cadrul controlului de frontieră, s-a constatat faptul că pe numele bărbatului este emis, de către autorităţile din România,un mandat european de executare a pedepsei cu închisoarea.

Totodată, cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns pe bancheta din spate, acoperit cu bagaje, un minor.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că minorul este un cetăţean român în vârstă de 13 ani şi figurează în bazele de date europene ca fiind dispărut de la un Centru de Minori din Germania, din data de 26.09.2020.

La cercetări, bărbatul a declarat că este unchiul minorului şi că acesta l-a rugat să-l aducă în România, după ce a fugit din centru şi a recurs la această metodă deoarece minorul nu deţinea un document de călătorie valabil.  

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun, iar minorul a fost predat către Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.