21.2 C
Aleşd
miercuri, 22 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Mii de credincioși la concertele de Paște ,,Lumină din Lumină”

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

Mii de credincioși au participat până în prezent la concertele organizate cu prilejul Sărbătorilor Pascale, prin proiectul „Lumină din Lumină”. 

La evenimentul de debut din Oradea au luat parte peste 1.800 de spectatori. Acesta a avut loc la Arena Antonio Alexe în 4 aprilie și a fost susținut de grupul psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale din București, unul dintre cele mai cunoscute grupuri de muzică bizantină din România, și de artiștii Maria Coman, Antonela Ferche – Buțiu, Alexandra Chira și Elena Buda. Concertul a fost înregistrat și va fi transmis de Televiziunea Română (TVR) în Vinerea Mare, pe 3 mai. 

Cea mai mare prezență a fost la concertul extraordinar de la Mănăstirea Izbuc din 7 aprilie, unde au participat peste 5.000 de persoane. 

Ciprian Blejan

Avem ca scop principal de a contribui la bunăstarea oamenilor. La bunăstare materială, prin proiectele pe care le realizăm, dar și bunăstare spirituală. Așa cum v-am obișnuit în ultimii ani, dăm o atenție deosebită culturii tradiționale, obiceiurilor locului, valorilor care ne caracterizează ca bihoreni și români. De aceea, încercăm să intrăm în atmosfera specifică Sărbătorilor Pascale, prin aceste spectacole organizate în toate părțile județului nostru”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor. 

Până acum au fost organizate evenimente în Oradea, la Mănăstirea Izbuc, Husasău de Criș, Dobricionești, Marghita, Tinca, Tileagd, Aleșd și Oșorhei. La concertele din Marghita, Tinca și Aleșd au participat zeci de grupuri de copii coordonați de profesori și de preoții parohiilor din zonă.

„Lumină din Lumină”, aflat la cea de-a II-a ediție, este un proiect inițiat de Consiliul Județean Bihor, organizat în parteneriat cu Centrul de Cultură al Județului Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă a Oradiei, Episcopia Greco-Catolică a Oradiei și biserici din alte culte. Artiști populari, copii, intepreți de muzică clasică și coruri bisericești susțin concerte cu pricesne și cântări specifice acestei perioade, în toate zonele județului.

Concertele continuă până în 28 aprilie, în ziua de Florii. 

Programul evenimentelor: 

  • 18 aprilie: Conferință pentru tineri în Salonta;
  • 19 aprilie: Ora 18:00 – Căminul Cultural din Bratca;
  • 20 aprilie: 18:00 – Biserica Ortodoxă din Cărpinet;
  • 21 aprilie: Ora 12:00 – Biserica ortodoxă din Roșia; Ora 15:00 – Biserica ortodoxă din Lunca; Ora 17:00 – Biserica ortodoxă Sf. Treime din Ștei;
  • 23 aprilie: Ora 12:00 – Biserica ortodoxă din Brusturi; Ora 19:00 – Biserica ortodoxă din Nojorid;
  • 25 aprilie: Ora 18:00 – Căminul cultural din Ianoșda, comuna Mădăras;
  • 26 aprilie: Ora 18:00 – Sala multifuncțională din Dobrești;
  • 27 aprilie: Concert extraordinar la Catedrala greco-catolică din Oradea;
  • 28 aprilie: Ora 11:30 – Biserica ortodoxă din Șuncuiuș; Ora 12:00 – Biserica ortodoxă din Forău, comuna Uileacu de Beiuș; Ora 16:00 – Biserica ortodoxă din Voivozi, comuna Popești; Ora 18:00 – Casa de Cultură din Marghita. 
- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,531FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI