36.5 C
Aleşd
miercuri, 17 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Meteorologii au prelungit din nou Codul Galben de Caniculă. După caniculă, vin ploi si vijelii!

Județul Bihor se află până sâmbătă, 22 iunie, sub cod galben de caniculă si disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată.

Astfel, maximele se vor situa în general între 32 si 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi.

Valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragul critic de 80 de unități.

Local la munte, precum și în regiunile vestice, nordice și în centru, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, transmit meteorologii.

Temperaturile vor fi și mai ridicate, vineri, 21 iunie 2024, în Banat, în sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod Roșu de caniculă în cinci județe, sâmbătă și duminică

Temperaturile vor fi și mai ridicate în cinci județe ale țării, sâmbătă, 22 iunie. În Dolj, Olt, Teleorman și în sudul județelor Vâlcea și Argeș temperaturile vor crește până aproape de 40 grade Celsius la umbră. 

„În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, avertizează specialiștii ANM.

Duminică, 23 iunie 2024, avertizarea Cod Roșu se extinde și în Giurgiu și Dâmbovița

„În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de oridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, mai spun specialiștii ANM.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,856FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI