Măsurile stabilite de comisarii Gărzii de Mediu – SE VERIFICĂ!

458
 

Ca urmare a inspecţiei de mediu efectuate în data de 13.01.2021 la staţia de pompare pentru irigaţii din localitatea Berechiu apaţinând ANIF, unde au fost identificate depozitări neconforme de deşeuri, în data de 27.01.2021 am efectuat o verificare a măsurilor stabilite.

Astfel s-a constatat faptul măsurile au fost realizate în totalitate fiind eliminate cu societatea autorizată de salubritate o cantitate de 9800 Kg deşeuri municipale amestecate. Întrega zonă şi clădirile abandonate au fost igienizate în totalitate iar clădirile au fost asigurate în vederea restricţionării accesului persoanelor neautorizate.

În vederea identificării abandonărilor de deşeuri, comisari ai Gărzii de Mediu au efectuat verificări la amplasamente vulnerabile împreună cu reprezentanţi ai ANIF. Astfel au fost identificate cantităţi însemmnate de deşeuri de mase plastice care blochează bazinul de aspiraţie al staţiei de pompare – canal de desecare SP 5 Diosig de pe valea Ierului, de pe raza UAT Diosig – cartier rromi. Conform celor declarate de reprezentanţii ANIF o situaţie similară se regăseşte şi la staţia de pompare canal de desecare SP ANT de pe raza UAT Avram Iancu.

Pentru buna funcţioanre a staţiei de pompare s-a montat o plasă de retenţie pentru a evita blocarea pompelor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.