25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Măsurile stabilite de comisarii Gărzii de Mediu – SE VERIFICĂ!

Ca urmare a inspecţiei de mediu efectuate în data de 13.01.2021 la staţia de pompare pentru irigaţii din localitatea Berechiu apaţinând ANIF, unde au fost identificate depozitări neconforme de deşeuri, în data de 27.01.2021 am efectuat o verificare a măsurilor stabilite.

Astfel s-a constatat faptul măsurile au fost realizate în totalitate fiind eliminate cu societatea autorizată de salubritate o cantitate de 9800 Kg deşeuri municipale amestecate. Întrega zonă şi clădirile abandonate au fost igienizate în totalitate iar clădirile au fost asigurate în vederea restricţionării accesului persoanelor neautorizate.

În vederea identificării abandonărilor de deşeuri, comisari ai Gărzii de Mediu au efectuat verificări la amplasamente vulnerabile împreună cu reprezentanţi ai ANIF. Astfel au fost identificate cantităţi însemmnate de deşeuri de mase plastice care blochează bazinul de aspiraţie al staţiei de pompare – canal de desecare SP 5 Diosig de pe valea Ierului, de pe raza UAT Diosig – cartier rromi. Conform celor declarate de reprezentanţii ANIF o situaţie similară se regăseşte şi la staţia de pompare canal de desecare SP ANT de pe raza UAT Avram Iancu.

Pentru buna funcţioanre a staţiei de pompare s-a montat o plasă de retenţie pentru a evita blocarea pompelor.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,928FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI