Măsuri de ordine publică adoptate de jandarmi pe timpul manifestărilor prilejuite de Hramul Adormirii Maicii Domnului

617
Jandarmii Aleșd
Foto © AlesdOnline arhivă
 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor va asigura ordinea şi liniştea publică în zona de competenţă, cu ocazia zilelor libere prilejuite de Hramul Adormirii Maicii Domnului. În această perioadă, efective din cadrul inspectoratului vor desfăşura misiuni specifice pe linia menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţeni, în zonele de agrement, pe trasee turistice şi în staţiunile balneoclimaterice: Băile Felix şi Băile 1 Mai.

 

Vor fi executate misiuni specifice în vederea desfăşurării într-un climat de normalitate a manifestărilor cultural-artistice la: ‘’Oradea Summer Film 2019’’ în Cetatea Oradea,’’ Zilele Comunei Cărpinet’’, ‘’Zilele localităţii Otomani’’, ‘’Zilele Comunei Borod’’, ‘’Zilele Comunei Husasău de Tinca’’, ‘’Târgu l de produse tradiţionale bio’’ din Parcul 1 Decembrie din municipiul Oradea. Pentru manifestările religioase vom fi prezenţi la: Procesiunea Religioasă organizată de Mănăstirea Franciscană, la Mănăstirea Izbuc şi la celelalte locaşuri de cult din judeţul Bihor la care sunt informaţii că vor veni un număr mare de crdincioşi.

Jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică vor acţiona în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional, îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate, adoptarea unor măsuri eficiente de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zonele de responsabilitate, asigurandu-se totodată intervenţia la evenimentele semnalate prin S.N.U.A.U. 112. 

RECOMANDĂRI

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le reamintim: să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să înştiinţeze prompt forţelor de ordine, cu privire la orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. 

De asemenea, reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţii situate în perimetrul apropiat locuinţelor, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă . 

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată în mod direct sau prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.