Măști de protecție și șervețele biocide gratuite pentru persoane de peste 65 de ani care locuiesc singure și nu au posibilități

323
 

În contextul stării de alertă instituite vineri, 15 mai, prefectul Dumitru Țiplea a dispus distribuirea de materiale de protecție gratuite către persoanele vulnerabile din județul Bihor.

În total se vor distribui peste 50.000 de măști de protecție și 8.000 de pachete cu șervețele biocide, către aproximativ 25.000 de persoane de peste 65 de ani care locuiesc singure și nu au posibilități materiale, precum și către alte categorii defavorizate din județul Bihor.

O tranșă de pachete a fost deja livrată către Direcția de Asistență Socială Oradea, urmând ca, în cursul acestei săptămânii, să fie împărțită întreaga cantitate la nivelul județului. Materialele vor fi distribuite către primării cu ajutorul cadrelor Inspectoratului Județean de Poliție, iar beneficiarii vor intra in posesia pachetului de protecție gratuit în baza semnării unui proces verbal.

Aceste materiale provin din cantitățile de produse biocide și echipamente de protecție confiscate în intervalul 19.04 – 03.05.2020, în punctul de trecere a frontierei Borș, în baza ordinelor emise de Ministrul Sănătății.

Prefectul Dumitru Țiplea declară că distribuția pachetelor de protecție gratuite “este un demers firesc, pentru că suntem datori să ne protejăm părinții și bunicii, atât ai noștri, cât și pe cei uitați. Ei reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de bihoreni, care, în contextul relaxării condițiilor de circulație, nu au acces la minime mijloace pentru a se proteja împotriva Covid-19.“

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.