1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Mașinile de POMPIERI și SMURD din Bihor monitorizate prin GPS pentru optimizarea funcționării

Consiliul Județean Bihor a adoptat în ședința ordinară de joi, 27 octombrie, un protocol de colaborare cu I.S.U. ,,Crișana” Bihor, în scopul implementării sistemului de management flotă auto la nivelul I.S.U. ,,Crișana”. 

- Publicitate -

Concret, CJ Bihor va achiziționa echipamente de localizare în timp real a tuturor mașinilor I.S.U. Crișana, respectiv cele de la SMURD și Pompieri. Monitorizarea constă în identificarea timpilor și mijloacelor de intervenție, a consumului de combustibil și a modului de exploatare a flotei auto. 

Consiliul Județean Bihor, potrivit legii, asigură fondurile necesare achiziționării carburantului pentru ISU ,,Crișana” Bihor. Sistemele achiziționate vor putea monitoriza atât viteza de deplasare, cât și dacă echipamentele de semnalizare vizuală și audio sunt în funcțiune sau nu. Astfel, vor putea fi soluționate mai ușor diferite divergențe care apar. De exemplu, unii șoferi sunt acuzați că au mers prea tare chiar dacă nu erau în misiune. Prin echipamentele care vor fi montane se va putea afla exact care a fost situația.

Un astfel de sistem de monitorizare a fost deja montat pe mașinile Consiliului Județean Bihor și ale instituțiilor din subordine. Cu ajutorul acestuia se analizează coduita șoferului, se evidențiază consumul de carburant, foaia de parcurs și se afișează graficul histogramă pentru viteză.

Aplicația generează rapoarte pentru toate componentele parcului auto, cum ar fi: controlul activ al parcului auto, reducerea uzurii parcului auto, reducerea consumului de combustibil, verificarea și optimizarea rutelor vehiculelor.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,498FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI