Masă festivă cu 17 persoane la o pensiune, întreruptă de poliţişti!

1983
Poliția noaptea
Foto caracter ilustrativ

Politisti din cadrul Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au fost sesizati sâmbătă, 8 ianuarie, cu privire la faptul în incinta unei pensiuni este in desfasurare un eveniment privat.

„Sâmbătă, 8 ianuarie, în urma unui apel primit la ora 20.09 de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au întrerupt un eveniment privat (masă festivă) care se desfășura în spațiu închis, în incinta unei pensiuni din localitatea bihoreană Burda, încălcând astfel prevederile legale cu privire la organizarea de evenimente (nunți, botezuri, mese festive etc.).

În momentul intervenției polițiștilor, în imobil se aflau 17 persoane, evenimentul fiind întrerupt de polițiști, iar persoanele prezente legitimate și verificate.

În consecință, organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar administratorul societății cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. j din Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru „nerespectarea interdicţiilor (…) de a organiza mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise„, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Potrivit aceleiași surse, „în continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor”.

De asemenea, în perioada 7 – 8 ianuarie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 48 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 5.459 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 284 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări și autogări.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 96 de mijloace de transport, din care 48 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 31.000 de lei. 

Dintre acestea, 28 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 5 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, iar 2 au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții (pentru nerespectarea programului de funcționare).

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.