Marșul pentru viață

86
 

Asociatia Parinti pentru Ora de Religie filiala Bihor si Centrul de Consiliere și Informare pentru Femei cu Sarcină Nedorită-Puls, cu sprijinul cultelor crestine din judetul Bihor,organizează sâmbătă, 26 martie, ora 15,00, în Oradea, Marșul pentru viață 2022 sub genericul „Sprijin, șansă și nepărtinire – din prima secundă și întreaga viață.” 

 

Evenimentul se găsește la cea de-a 12-a ediție în România și reprezintă punctul culminant al Lunii pentru viață, desfășurată în perioada 1–31 martie, având aceeași temă ca a marșului. Desfășurat atât la nivel national cât și international, Marșul pentru viață urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii.

Tema Marșului din acest an este inspirată din tema Marșului pentru viață 2022 Washington, aflat în acest an la a 49-a ediție, “Equality begins in the Womb”. Este o invitație de a reflecta asupra egalității de șanse a femeilor însărcinate aflate în diferite situații dificile și asupra egalității de șanse a copiilor nenăscuți ai acestora.

O componentă importantă a mesajului Marșului pentru viață constă în faptul că este un eveniment apolitic și neconfesional.

Marșul va debuta cu o adunare publică organizată în Piața Unirii urmată de marșul propriu-zis pe traseul: Piața Unirii, Strada Vasile Alecsandri, Parcul 1 Decembrie, Catedrala Ortodoxă ”Învierea Domnului”, Biserica Seminarului Greco-Catolic ”Sfântul Gheorghe”, Bulevardul General Magheru, Calea Republicii, Biserica Romano-Catolică ”Pogorârea Sfântului Duh”. 

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor în vigoare.

 

Urmărește-ne și pe Google News