Majorat cu 30 de persoane, oprit de poliţişti în Bihor

2109
Foto caracter ilustrativ
 

Eveniment privat în desfășurare, cu 30 de participanți, întrerupt de polițiștii bihoreni, în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.

„Sâmbătă, 30 ianuarie, în jurul orei 19.30, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au întrerupt un eveniment privat (majorat) care se desfășura în spațiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Tinca, care funcționează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.)”, a informat duminică Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau aproximativ 30 de persoane. Activitatea privată din restaurant a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente legitimate.

În consecință, atât administratorul societății comerciale respective, cât și organizatorul evenimentului au fost sancționați contravențional, fiecare cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

​Tot sâmbătă în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 3.104 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 131 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 105 mijloace de transport, din care 43 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 32.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 23.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 35 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, 3 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei au fost aplicate pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, iar o sancțiune cu amendă în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

În cadrul acțiunilor desfășurate sâmbătă, au fost aplicate alte 6 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 2.300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, o sancțiune cu avertisment a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor H.G. nr.857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, iar o sancțiune cu amendă în valoare de 200 de lei a fost aplicată potrivit prevederilor O.G. nr.21/1992 privind protecția consumatorilor.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.