Mâine, se deschide un nou centru de vaccinare în Oradea

355
Vaccinare Covid
Foto ©️ Guliver/GettyImages

Având în vedere necesitatea creșterii capacității de vaccinare a populației în județul Bihor și adresabilitatea crescută a orădenilor la vaccinare, Direcția de Sănătate Publică Bihor, Instituția Prefectului – Județul Bihor și Primăria Municipiului Oradea au făcut demersuri pentru suplimentarea fluxurilor de vaccinare din Municipiul Oradea, prin deschiderea unui centru de vaccinare de tip modular, complet echipat, amplasat în zona centrală a Municipiului Oradea: Piața Emanuil Gojdu, între Casa de Cultură și Catedrala Ortodoxă.

Amplasarea centrului de vaccinare în zona centrală, în proximitatea stațiilor de transport public – tramvai și autobus – permite accesul facil al persoanelor, fiind astfel posibilă efectuarea unui număr mare de vaccinări într-un timp scurt și în condiții de siguranță sanitară. 

Centrul va funcționa zilnic în intervalul orar 08.00-20.00 și va dispune de patru fluxuri de vaccinare cu serul produs de compania Pfizer și două fluxuri de vaccinare cu vaccinul Johnson & Johnson. Vaccinarea se poate realiza fără planificare (prezentarea la centrul de vaccinare doar cu buletinul și în limita dozelor disponibile), persoanele care doresc se pot planifica în Platforma RoVaccinare (la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/). 

Pentru cele două fluxuri Johnson & Johnson, programul de funcționare, în cazul persoanelor care nu s-au planificat pe platformă, va fi zilnic, în intervalul orar 11-12 și 16-18 (similar fluxului Johnson & Johnson de la centrul drive-through din ERA SHOPPING ORADEA).

Menționăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.