Mai mult de jumătate dintre profesorii din Bihor nu vor să se vaccineze anti-COVID

565
Vacin covid-19

Ministerul Educației a făcut publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de, 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în niciun fel asupra disponibilității de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

Având în vedere suprapunerea între perioada de vacanță și perioada de interogare, suprapunere care a generat un numar important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educației decide inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021.

Până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns). În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 de cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane (131.962 – personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învățământ universitar).

În Bihor, doar 41,79 din personalul didactic, 40,81% din personalul didactic auxiliar și 31,3% din pesonalul nedidactic și-au arătat disponibilitatea privind vaccinarea.

Detalii suplimentare sunt disponibile în documentele de mai jos:

[embeddoc url=”https://www.edu.ro/sites/default/files/CENTRALIZATOR%20RAPORTARI%20PREUNIVERSITAR%20-DISPONIBILITATEA%20PERSONALULUI%20DIN%20ÎNVATAMÂNTUL%20PREUNIVERSITAR%20PRIVIND%20VACCINAREA%20ANTICOVID-19.PDF” viewer=”google”] [embeddoc url=”https://www.edu.ro/sites/default/files/CENTRALIZATOR%20RAPORTARI%20UNIVERSITATI%20-%20DISPONIBILITATEA%20PERSONALULUI%20DIN%20ÎNVATAMÂNTUL%20SUPERIOR%20PRIVIND%20VACCINAREA%20ANTICOVID-19.pdf” viewer=”google”]
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.