25.3 C
Aleşd
sâmbătă, 13 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Luna curățeniei 2024: Elevii și profesorii bihoreni premiați la concursul „EcoProvocarea”

În cadrul celei de-a IV-a ediții a campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”, 252 de elevi bihoreni au fost desemnați câștigători ai concursului „EcoProvocarea”. Tragerea la sorți a avut loc miercuri, 26 iunie, și a fost efectuată de Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor și președinte al Ecolect Bihor, împreună cu Horea Abrudan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Detalii despre extragere și premii

Extragerea câștigătorilor s-a desfășurat în direct pe pagina de Facebook a Ecolect Bihor. Peste 13.000 de elevi s-au înscris în concurs, județul fiind împărțit în șapte zone de salubrizare. Din fiecare zonă au fost selectați 36 de câștigători, fiecare urmând să primească un voucher în valoare de 500 de lei de la Decathlon, în cadrul unei festivități programate pentru luni, 1 iulie.

Criterii de participare

Concursul „EcoProvocarea” a avut loc între 1 și 31 mai 2024 și s-a adresat elevilor din clasele I-XII. Pentru a participa la tragerea la sorți, elevii au trebuit să îndeplinească mai multe criterii: să facă parte dintr-un EcoClub, să participe la concursul sportiv „Ștafeta Reciclării”, să ia parte la o acțiune de igienizare, să adopte o zonă pentru protejare și studiere, și să completeze o fișă de evaluare a cunoștințelor despre reciclare și protejarea mediului.

Premii suplimentare pentru „Ștafeta Reciclării”

Elevii câștigători ai „Ștafetei reciclării” vor primi, din toamnă, acces la un meci de baschet al echipei CSM Oradea, la fel ca în anul precedent.

Recunoașterea cadrelor didactice

Concursul și gestionarea EcoClub-urilor au fost posibile datorită implicării cadrelor didactice. Din cei 756 de profesori implicați, 40 au fost recompensați, prin tragere la sorți, cu vouchere în valoare de 300 de lei, oferite de Benvenuti. În plus, alți 3 profesori au câștigat câte un week-end la munte oferit de Pensiunea Belle-Mont din Remeți, comuna Bulz.

Desfășurarea campaniei „Luna curățeniei”

Campania „Luna curățeniei în județul Bihor” este un proiect comunitar organizat de Consiliul Județean Bihor și Ecolect Bihor, având ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea din Oradea, cultele religioase, Clubul Sportiv Municipal Oradea, ONG-uri de profil, mediul de afaceri local și presa. În luna mai, au fost organizate două competiții majore: „Campionatul bihorean al curățeniei”, destinat primăriilor, și „EcoProvocarea”, pentru elevii din județ.

Lista câștigătorilor este disponibilă mai jos:

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,846FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI