30.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Lucrările la Centura Biharia progresează semnificativ, atingând 60% finalizare

Lucrările la Centura Biharia avansează într-un ritm susținut, cu stadiul fizic al construcției ajungând la 60%. Proiectul, care include o centură de 5,6 kilometri, presupune realizarea sistemelor de scurgere a apelor pluviale, amenajarea sensurilor giratorii, turnarea ultimului strat de balast pe anumite porțiuni, construirea podurilor metalice și finalizarea pistei de biciclete.

În cadrul aceluiași proiect este inclus și drumul de legătură dintre localitatea Paleu și Centura Biharia, având o lungime de 3,1 kilometri. Stadiul fizic al lucrărilor la acest drum este de 20%, constructorii lucrând intens la săpătură și decopertare, așternerea primului strat de balast, construirea podețelor și amenajarea unui sens giratoriu. Drumul va beneficia, de asemenea, de o pistă de biciclete.

Lucrările au început la sfârșitul lunii octombrie 2023 și sunt executate de asocierea de firme Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group. Valoarea totală a contractului este de 66.363.616,15 lei, cu TVA, iar durata de execuție a proiectului de investiție „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – Lot 3” este de 18 luni.

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” este finanțat din bugetul Consiliului Județean Bihor și cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Centura Biharia va contribui la fluidizarea traficului la ieșirea din Oradea spre Marghita și Satu Mare, reducerea numărului de accidente pe DN 19 și diminuarea poluării în localitatea Biharia.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,925FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI