Lovituri de grenadă descoperite de un bihorean în propria grădină

616

În seara zilei de duminică, 20 martie, specialiştii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al județului Bihor au fost mobilizați pe stradaZorelelor din localitatea Valea lui Mihai, unde au desfășurat o misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

 

​Ajunși la locul indicat de apelantul numărului unic 112, pompierii militari au identificat două lovituri de grenadă, de calibru 88 milimetri, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, acestea fiind descoperite de un localnic, în propria grădină, în timpul efectuării unor lucrări agricole. 

​După verificarea zonei în care muniția fusese descoperită, echipajul pirotehnic a transportat-o şi depozitat-o în condiţii de siguranţă, în vederea distrugeriiulterioare, prin explozie controlată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.