Localnicii, proprietarii de cabane și turiștii de pe raza Satului de Vacanță Vârtop au fost instruiți de pompierii militari bihoreni

324

Întrucât în următoarea perioadă, multe persoane vor opta să-și petreacă weekendurile, concediile, vacanțele sau sărbătorile de iarnă la munte și ținând cont de accesul dificil al autospecialelor, cu precădere pe timp de iarnă, în zona Vârtop și de distanța de peste 30 de km de la subunitatea în al cărei raion de intervenție se află, pompierii militari bihoreni au desfășurat o serie de activități menite a proteja sănătatea, viața și bunurile comunităților din zonă, a proprietarilor de cabane și a turiștilor.

Astfel, pe parcursul întregului weekend, 12-14 noiembrie, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” și personalul operativ din cadrul Stației de Pompieri Ștei au derulat sesiuni de pregătire a localnicilor, administratorilor, angajaților și proprietarilor de cabane, respectiv a turiștilor de pe raza Satului de Vacanță Vârtop, prezentându-le măsurile de prevenire a diferitelor situații de urgență, în special a incendiilor și modul de acțiune în cazul producerii acestora.

Activităţile de informare preventivă s-au derulat sub formă de prezentări și sesiuni interactive, fiind totodată distribuite în acest sens afişe, pliante, broşuriși flyere cu măsuri specifice de apărare împotriva incendiilor.

Activitățile de pregătire practică privind modul de acțiune pe timpul producerii unei situații de urgență au fost desfășurate sub forma unor exerciţii de alarmare şi evacuare, respectiv exerciții de primă intervenție în cadrul cărora cei prezenți au fost familiarizați cu modul de utilizare a stingătoarelor și cu tactici de atac asupra focarelor, care să nu le pericliteze siguranța și cu ajutorul cărora cei instruiți ar putea contribui la salvarea de bunuri sau chiar vieți omenești în cazul producerii unui incendiu. 

​La aceste activități de pregătire în domeniul situațiilor de urgență au participat peste 100 de administratori, angajați și proprietari ai cabanelor de pe raza Satului de Vacanță Vârtop, precum și numeroși localnici și turiști.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.