Localitățile Sighiștel și Nucet din Bihor intră în carantină. Rata de infectare în Aleșd scade la 2,02 la mie

944
Poliția Șinteu
Foto ©️ AlesdOnline arhivă
 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), a decis în cadrul ședinței săptămânale de astăzi, 30 noiembrie, prelungirea măsurii de carantină în localitățile Câmpani și Fînațe, și a propus instituirea carantinei în localitățile Sighiștel și Nucet. Tot astăzi, CJSU a actualizat lista localităților de la nivelul județului Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Hotărârile referitoare la prelungirea cu 7 zile a carantinei în Câmpani și Fînațe, respectiv la instituirea pentru 14 zile a carantinei în Sighiștel și Nucet, au fost adoptate în baza analizei de risc efectuate de Direcția de Sănătate Publică Bihor (DSP) și a avizului de carantinare zonală emis de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate cele patru hotărâri CJSU au fost înaintate Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției în vederea emiterii ordinului de carantinare de către Comandantul Acțiunii, începând cu data de 02 decembrie. Deciziile au fost luate pentru a limita transmiterea comunitară a virusului SARS-CoV-2 în aceste localități în care, conform analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor, riscul epidemiologic este foarte ridicat. Totodată, în cadrul ședinței s-a evidențiat că, în urma măsurilor adoptate de CJSU, numărul cazurilor Covid-19 este în continuă scădere la nivelul județului Bihor.

Astfel, conform deciziei CJSU, lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 cuprinde cu 8 localități mai puțin față de săptămâna trecută, de la 88 de localități în 23 noiembrie la 80 de localități în data de 30 noiembrie. De asemenea, numărul localităților cu incidență de peste 3 cazuri / 1.000 locuitori a scăzut cu 9, de la 54 de localități în 23 noiembrie, la 46 de localități în data de astăzi, 30 noiembrie.

Vezi mai jos rata de infectare pentru fiecare localitate:

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.