Localităţile carantinate din judeţul Bihor, verificate de către Garda de Mediu!

4236

În sedinţa CJSU – Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă de miercuri 18.11.2020, pe langă măsurile dispuse instituţiilor implicate, în cazul celor două localităţi carantinate de pe raza UAT Câmpani, respectiv: Câmpani şi Fânaţe, prefectul judeţului Bihor – Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus Gărzii de Mediu Bihor monitorizarea şi verificarea modului de gestioanare a salubrizării celor două localităţi carantinate.

Salubrizarea în aceste localităţi este realiazată de către SC AVE BIHOR SRL, iar conform graficului de colectare a deşeurilor din aceste localităţi, data ridicării deşeurilor este joi 19.11.2020, fiind colectate circa 7 tone de deşeuri menajere (cantitate care va fi cântărită la deopozitul ecologic Oradea.

Echipa Gărzii de Mediu a fost prezentă în ambele localităţi; colectarea deşeurilor a demarat la ora 08:00 în localitatea Fânaţe şi s-a încheiat în jurul orei 12 în localitatea Câmpani.
Colectarea deşeurilor a decurs fără probleme, iar datorită riscului de contaminare, deşeurile au fost compactate într-un container special etanş, urmând a fi duse direct la depozitul ecologic Oradea, făra a trece prin operaţiunea de sortare. Acest aspect a fost urmărit de comisarii Gărzii de Mediu, pentru a prevenii contactul lucrătorilor din staţiile de sortare cu deşeurile contaminate.

Totodată s-a urmărit asigurarea colectării tuturor categoriilor de deşeuri generate în localităţile carantinate.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.