27.2 C
Aleşd
duminică, 16 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Licitație pentru închirerea spațiilor în Parcul Științific și Tehnolgic

Consiliul Județean Bihor a demarat, prin administratorul Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor SRL, procedura de licitație pentru închirierea spațiilor de către operatorii economici interesați să desfășoare activități specifice profilului Parcului, respectiv activităţi de învăţământ, de cercetare, de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării şi valorificarea acestora prin activităţi economice.

Parcul Științific și Tehnologic Bihor, un proiect al Consiliului Județean Bihor realizat din fonduri europene, este dedicat proiectelor de învățământ, cercetare și transfer tehnologic, aducând împreună companii, specialiști și universități. Acest demers urmărește valorificarea pe piață a inovațiilor, crearea de locuri de muncă în domenii avansate și dezvoltarea potențialului științific și tehnologic.

Societatea Parc Științific și Tehnologic S.R.L. oferă agenților economici interesați spre închiriere 35 de spații. La etajul 1 sunt disponibile trei încăperi de tip Makers Ecosystem și 14 încăperi de tip Open Lab. La etajul 2 sunt disponibile patru încăperi de tip Makers Ecosystem și 14 încăperi de tip Laborator de Inovare. Sediul Parcului Științific și Tehnologic Bihor este în Oradea, str. Ceyrat, nr. 4.

Durata pentru care pot fi închiriate spațiile este de minim 6 luni și maxim 2 ani, cu posibilitatea de prelungire, o singură dată, cu încă 1 an. Termenul limită de depunere a cererilor este 29.05.2024, evaluarea dosarelor urmând a se desfășura în perioada 30-31.05.2024.

Companiile vor putea închiria încăperi echipate complet, având acces la utilități, servicii de pază și protecție, precum și la rețeaua de telecomunicații a parcului. Firmele vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea parteneriatelor, consultanță de afaceri și tehnologică, promovarea activităților, întreținerea bazei de date și valorificarea facilităților legale.

Rezidenții au dreptul la un loc de parcare gratuit pentru fiecare încăpere închiriată, personalizarea spațiului și utilizarea exclusivă a acestuia. De asemenea, au acces gratuit la sălile de mese de la etajele I și II și acces contra cost, conform tarifelor, la diverse facilități, cum ar fi sălile de ședință, sala de conferințe și laboratoarele parcului.

Chiria pentru spațiile de birouri a fost stabilită la 10 euro/mp/lună, fără TVA, cu toate utilitățile incluse. Pentru închirierea sălii de ședință, a sălii de conferință și a altor spații, se percep taxe suplimentare, cuprinse între 50 și 300 de euro pe zi.

Obiectivele Parcului Științific și Tehnologic Bihor includ asigurarea transparenței datelor pentru suport investițional, dezvoltarea și colaborarea cu centrele de competență tehnologică regionale, sprijinirea companiilor de tehnologie și crearea unui Centru de competență pentru prototipare și dezvoltare de produs. Parcul facilitează legătura între mediul universitar și cel de afaceri, devine un reper regional pentru competențe tehnice și sprijină elevii și studenții în domeniile STEM.

Toate detaliile privind procedura de licitație pentru închiriere pot fi consultate accesând link-ul https://www.oradeasteampark.com/services. Anunțul publicat pe site-ul Consiliului Județean Bihor poate fi accesat aici: https://www.cjbihor.ro/wp-content/uploads/2024/05/ANUNT-PST.pdf.

Societatea Parc Științific și Tehnologic SRL este o întreprindere publică, având ca autoritate tutelară Consiliul Județean Bihor. Procedura de atribuire s-a elaborat în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 14/2002 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor ştiinţifice şi tehnologice.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,717FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI