Lemne de foc și cherestea fără documente legale, confiscate de polițiști

715
lemne foc -800x400
Foto caracter ilustrativ
 

Duminică, 8 septembrie, la ora 05.30, pe D.N. 76, pe strada Miron Pompiliu din localitatea bihoreană Ștei, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Arieșeni, județul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta 4,82 metri cubi de cherestea de molid, având avizul de însoțire valabil doar pentru 2,51 metri cubi.

Diferența de material lemnos, fără documente legale, în volum total de 2,31 metri cubi de cherestea de molid, în valoare de 1.476,09 lei, a fost confiscată și predată la Ocolul Silvic Beiuș – Depozitul Finiș, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemenea, sâmbătă, 7 septembrie, în jurul orei 17.20, pe strada Poet Andrei Mureșanu din localitatea bihoreană Ștei, polițiștii din Ștei au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din comuna Rieni, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, cu care transporta 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără a avea documente de proveniență, respectiv aviz primar.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 480 lei, a fost confiscat.

Vineri, 6 septembrie între localităţile bihorene Briheni și Șuștiu, polițiștii Postului de Poliție Cărpinet împreună cu polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au depistat un bărbat de 72 de ani, din comuna Lunca, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,37 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fasonate la metru, în valoare de 379,2 lei, fără a avea documente de proveniență legală.

Totodată, în jurul orei 06.45, a fost depistat un tânăr de 25 de ani, din comuna Cărpinet, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2 metri cubi de material lemnos pentru foc, specia fag, fasonat la metru, în valoare de 320 de lei, fără a avea documente de proveniență legală.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Tot vineri, 6 septembrie, la ora 16.50, pe D.N.76, în localitatea bihoreană Sâmbăta, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din Săcueni, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3,5 metri cubi de lemn de foc, de esențe fag, carpen și castan, efectuând transporturi repetate, în baza aceluiași aviz de însoţire.

Materialul lemnos, în valoare 475 lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Brătcuța, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.