Lectii de siguranta rutiera, simulari cu ochelari care induc efectele consumului de alcool si droguri, veste reflectorizante pentru biciclisti si recomandari preventive pretioase, oferite participantilor la trafic de politistii rutieri bihoreni

79
 

În perioada 16 – 22 septembrie, sub genericul „Alege viața!”, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au desfășurat o serie de activități preventiv-educative în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

 

Acțiunile preventiv-educative ale polițiștilor bihoreni s-au desfășurat în municipiile Oradea și Marghita și în localitatea bihoreană Săcueni și s-au adresat tuturor categoriilor de participanți la trafic, copii, părinți și bunici, în calitate de pietoni, bicicliști sau conducători auto.

Astfel, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au interacționat cu bicicliștii prezenți în trafic, i-au consiliat cu privire la regulile de circulație pe care trebuie să le respecte pentru a fi protejați atunci când circulă cu bicicleta pe drumurile publice, reguli de comportament în trafic, cu privire la modul în care trebuie să fie echipată bicicleta și le-au oferit acestora veste reflectorizante.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii de prevenire și de la rutieră le-au oferit conducătorilor auto, dar și tinerilor și adolescenților care în curând vor deveni conducători auto, ochelari care induc efectele consumului de alcool și droguri, și care simulează starea de deteriorare produsă de alcool sau de alte substanțe psihotrope, pentru a avea ocazia de a experimenta, în siguranță, efectele negative și de a înțelege riscurile la care se expun atunci când consumă alcool sau droguri. 

De asemenea, polițiștii bihoreni au discutat cu copiii pe teme de educație rutieră, despre semnificația indicatoarelor rutiere și despre riscurile pe care le pot întâlni în trafic.

La 21 septembrie, cu ocazia Zilei europene fără accidente rutiere mortale, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au fost prezenți în Parcul Brătianu din municipiul Oradea, la evenimentul „Fă mișcare. Rămâi sănătos”, organizat în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, în cadrul căruia au discutat cu copiii implicați în eveniment despre importanța respectării regulilor de circulație. 

De asemenea, polițiștii bihoreni au fost prezenți la evenimentul „Zilele cartierului Europa”, din municipiul Oradea, în cadrul căruia au susținut o lecție de educație rutieră, pentru copiii, părinții și bunicii prezenți la această manifestare. 

Acțiunile polițiștilor bihoreni au beneficiat de implicarea reprezentanților Laboratorului pentru Siguranță Rutieră (Agenția pentru Dezvoltare Durabilă a județului Bihor) și ai Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră.

 

Urmărește-ne și pe Google News