Lebede pe lacul Crestur din Bihor

240
Lebede pe lacul Crestur din Bihor
Foto ©️ Moni Erős și Tăut Cornel ( hidrologi/SPBHH/ABA Crișuri)
 

Echipa hidrologilor bihoreni, aflată la măsurători de batimetrie pe lacul acumulării Crestur, a avut parte de o companie deosebită: o familie de lebede albe.

 

Grațioasele păsări acvatice au supravegheat cu atenție toate etapetele batimetriei oferind hidrologilor imagini spectaculoase.

Acumularea Crestur este pe valea Fâncica, la o altitudinea de 132 mMN, are o asuprafaţă de 105 hectare iar lungimea barajului este de 459 m.

Acumularea Crestur este situată la 10 km distanță de municipiul Marghita, județul Bihor, și la 57 km distanță de Oradea.

Este un loc ideal pentru iubitorii de pescuit, lacul având urmatoarele specii: somn, știucă, crap, amur, caras, plătica, oblete și biban.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.