Judeţul Bihor a depăşit 100.000 de vaccinări împotriva SARS-CoV-2

224
Vaccinare Covid-19 în Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline
Astăzi, 7 aprilie, numărul vaccinurilor administrate în județul Bihor de la începutul campaniei de vaccinare a depășit 100.000.

La nivelul județului, din totalul de 107.484 doze primite, au fost administrate 101.281 de doze, iar 38.459 de bihoreni au fost vaccinați cu ambele doze. Astfel, numărul bihorenilor vaccinați complet la zi depășește cu cca 12.000 de persoane numărul cazurilor pozitive înregistrate de la începutul pandemiei. În topul național al județelor privind procentul de persoane vaccinate complet, județul Bihor se situează pe locul 12.

La data de astăzi, incidența la nivelul județului Bihor estede 3,22 cazuri/1.000 locuitori, cu 2.001 cazuri active, iar incidența în municipiul Oradea este de 5,05 cazuri/1.000 locuitori. Creșterea numărului de cazuri din ultimele săptămâni a dus la ocuparea integrală a celor 69 de paturi ATI dedicate Covid-19, după cum urmează:

– Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – 34 paturi ATI ocupate

– Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea – 15 paturi ATI ocupate

– Spitalul Pelican Oradea – 20 paturi ATI ocupate

În acest context, în coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, până la data de 9 aprilie se va operaționaliza Secția de Boli Infecțioase (Staționar II) a Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu“, situată pe strada Republicii nr.37. Secția a fost dotată în luna ianuarie a acestui an, conform dispozițiilor prefectului, cu o instalație de oxigen care va deservi cele 40 de paturi pregătite pentru cazurile Covid-19.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, astăzi, 7 aprilie, prefectul Dumitru Țiplea lansează un apel către bihoreni: „Este important ca sistemele de sănătate să fie cât mai bine organizateși dotate, iar accesul tuturor la sistemul de sănătate publică să fie unul facil. În același timp, sănătatea unei societăți este strâns legată de conștiința fiecărui cetățean că trebuie să respectetoate măsurile de siguranță sanitară care se impun în situații speciale. Doar împreună, prin eforturi comune precum păstrarea normelor de igienă, respectarea restricțiilor de distanțare socială și vaccinare putem să trecem mai repede prin pandemie și să revenim la normalitate.“

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.