Jandarm aflat în timpul liber a surprins o persoană care dorea să schimbe mai multe bancnote de euro false

498
bancnote de euro false

Miercuri, 10 februarie, ora 13.30, un jandarm aflat în timpul liber a observat în zona stației C.F.R din municipiul Oradea o persoană care încerca să schimbe o bancnotă de 50 de euro la restaurantul din incinta gării. 

Văzând bancnota destul de șifonată și care părea a fi falsă, jandarmul aflat în zonă l-a întrebat de unde o are. El a mărturisit că se ocupă cu igienizarea și curățenia în zona gării, dar o persoană care așteaptă în fața clădirii l-a rugat să-l ajute să schimbe 50 de euro la restaurantul din incintă, sub pretextul că el este cu țigara aprinsă și nu are acces în spațiul închis. 

Jandarmul dorind să-l identifice, i-a mărturisit că este interesat să-i schimbe el banii doar că aceasta este prea uzată. Responsabilul cu igienizarea s-a întors în scurt timp cu altă bancnotă, moment în care jandarmul l-a interpelat pe cel care i-o dăduse și împreună cu bancnotele l-au predat echipajului de poliție T.F aflat în zona gării.

​La examinarea acestora, polițiștii şi-au dat seama că bancnotelor le lipsesc elementele de siguranță, prin urmare pe numele tânărului de 22 de ani au fost întocmite actele de constatare pentru punerea în circulație a valorilor falsificate.

Recomandăm cetățenilor să cumpere valută de la casele de schimb valutar autorizate, să nu se bucure de „chilipirul” făcut ca mai apoi să afle că a fost păgubit.

Un alt pretext folosit de cei care doresc să plaseze valori falsificate este că nu au cartea de identitate asupra lor, astfel casele de schimb autorizate nu doresc să le schimbe. În cazul în care găsesc o persoană dispusă să-i ajute, repetă mereu că trebuie să se grăbească deoarece există riscul să apară jandarmii sau poliția. În consecință persoana cu bună-credință, nu are timp să verifice veridicitatea bancnotele.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.