Ioan Bocșa și Ansamblul „Icoane”, spectacol la Oradea

114

Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească „Icoane”, instruit şi condus de îndrăgitul interpret Ioan Bocşa, va susţine un spectacol la Oradea, vineri, 13 august. Concertul „Suflet Românesc, atunci și acum” va avea loc în Teatrul de Vară din Cetatea Oradea, intrarea fiind liberă.

 

Program – vineri, 13 august:

20:00 – 21:00: Spectacol live
– Ansamblul „Icoane”
– Trio transilvan (cetera, contra, gorduna), conducător: maestrul Ovidiu Barteş
– actorul Ioan Josan
– moderator implicat artistic – Ioan Bocșa

21:00 – 22:00: Proiecția poemului cinematografic „Suflet românesc atunci și acum” – despre muzica poeziei și poezia muzicii.

Ansamblul „Icoane“ are în componenţă un grup vocal de fete și unul de băieţi, un grup mixt, un trio transilvan şi interpreţi individuali. Acesta își propune să restaureze sonor unele producții muzicale tradiţionale arhaice, preluate din colecţii şi fonoteci sau culese direct din zone ale ţării unde încă folclorul se mai practică după ritualuri străvechi.

Accesul la eveniment este gratuit, și se va face începând cu ora 19.40, cu respectarea normelor Covid-19 în vigoare.

Conform normelor în vigoare date de autoritățile române, evenimentul este disponibil atât pentru fanii vaccinați, cât și pentru cei care pot prezenta un buletin de testare rapidă efectuat în ziua evenimentului sau un test PCR cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore. Aceștia trebuie să vină cu certificatele de vaccinare/testare printate. Au acces și persoanele care au trecut prin boală într-un interval de cel mult 180 de zile. Eventualele modificări legislative vor fi comunicate ulterior de către organizatori.

Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel. Trebuie doar să fie posesori ai unui bilet valabil și pot intra la concert. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.