Înscrieri pentru finanțări nerambursabile

553

Începând de astăzi, 24 martie, pot fi depuse cereri pentru finanțarea de către Consiliul Județean Bihor a proiectelor pe cultură, tineret și social-comunitar. În acest scop, în anul 2022 a fost prevăzută în buget suma de 250.000 lei. 

 

Regulamentul de acordare a finanțărilor nerambursabile prevede că persoanele fizice sau juridice interesate pot depune cereri de finanțare pentru proiectenon-profit, de interes public. Fondurile vor fi acordate în limita bugetului disponibil. 

Cererile pot fi depuse până la data de 15 aprilie 2022, ora 16:00. Evaluarea și selecția proiectelor vor avea loc în perioada 18 – 29 aprilie. Condiția este ca durata maximă de implementare a acestora să fie 15 decembrie 2022. 

Fondurile sunt distribuite astfel:

• Cultură: 125.000 lei

• Tineret: 75.000 lei

• Social – comunitar: 50.000 lei

Principiile care stau la baza atribuirii contractelor de finanțare sunt libera concurență, eficacitatea utilizării fondurilor publice, transparența, tratamentul egal, excluderea cumulului, anualitatea și cofinanțarea. Fiecare solicitant va contribui cu cel puțin 10% din valoarea totală a proiectului depus. 

Printre criteriile de acordare a finanțărilor nerambursabile se numără relevanța proiectului propus (prin raportare la obiectivele programului), experiența anterioară a organizației, claritatea și realismul planului de acțiune și dimensiunea impactului prevăzut.

Regulamentul și formularele de înscriere sunt disponibile pe site-ul instituției, https://www.cjbihor.ro/informatii-publice/finantari-nerambursabile-pentru-activitati-non-profit/ , pe prima pagină. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.