Informații legate de suspendarea contractului de muncă și acordarea șomajului tehnic (video)

701
Békési Csaba
Békési Csaba

Prin intermediul unui mesaj video transmis pe rețeaua de socializare FACEBOOK, directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, explică modificările aduse textului de lege.

Potrivit acestuia s-a eliminiat certificatul de stare de urgență, iar angajatorii nu mai sunt limitați la o scădere cu 25% a încasărilor. Békési Csaba transmite că orice angajator care reduce sau întrerupe activitatea total sau parțial pe perioada stării de urgență, în baza declarație pe proprie răspundere, prin care își asumă corectitudinea și veridicitatea datelor transmise către autorități, poate solicita indemnizația. „Angajatorul solicită suma brută, 75% din salariul de încadarare a angajatului. Indemnizația este supusă impozitării, respectiv sunt reținute și plătite către bugetul de stat C.A.S. și C.A.S.S. Cererea către AJOFM trebuie să cuprindă o declarație pe propria răspundere, o solicitare, un tabel nominal cu persoanele care vor beneficia de indemnizație, documente care se vor putea accesa online. Plata sumelor se face în termen de 15 zile de la data solicitării și validării cererilor, iar angajatorii au obligația, ca în termen de 3 zile, să vireze sumele nete către angajați”, spune Békési Csaba.

Săptămâna trecută, la nivelul județului Bihor existau 212 locuri de muncă vacante, din care 205 erau în Oradea.

Mesajul video transmis de directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.