Incendiu violent la o gospodărie, produs, cel mai probabil, din cauza unei defecțiuni la centrala termică

639

În dimineața zilei de joi, 13 ianuarie, în jurul orei 05.30, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112,care sesiza producerea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Ciumeghiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a mobilizat de urgență la adresa indicată de apelant, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Salonta, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta violent la camera centralei termice și la acoperișul casei lipite de construcția în flăcări, existând un risc ridicat de propagare a acestuia laîncăperile locuinței, la un alt imobil din cadrul gospodăriei, aflat la circa doi metri de focare și la casa învecinată.

Pentru localizarea și lichidarea focarelor, pompierii militari au intervenit atât din exteriorul, cât și din interiorul clădirii, reușind, în aproximativ 30 de minute de la primirea apelului, să stingă focarele și să salveze din calea flăcărilor camerele locuinței și celelalte două clădiriexpuse riscului de incendiere. După stingerea incendiului, echipajele de pompieri au continuat să acționeze la fața locului pentru căutarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până la ora 08.00.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars bunuri din camera centralei termice și circa 40 de metri pătrațidin acoperișul casei.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat o defecțiune la centrala termică, ce a determinat explozia acesteia și producerea incendiului.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.