Incendiu violent în Bihor. O hală în care erau depozitate materiale lemnoase și utilaje a luat foc

1289
Incediu Vărășeni
Foto ©️ ISU Bihor
 

În seara zilei de marți, 05 iulie, un incendiu de mari proporții a cuprins o hală de prelucrare a lemnului din localitatea Vărășeni, comuna Răbăgani, alte două hale, autovehicule, utilaje, cantități mari de bușteni și cherestea și un rezervor cu 6000 de litri de motorină din curtea societății comerciale fiind expuse riscului de incendiere.

 

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor, în jurul orei 21.05, la fața locului deplasându-se operativ, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș (din care trei de stingere și unul de prim ajutor calificat) și un echipaj de pompieri din cadrul Stației Ștei, fiind totodată trimis în sprijin și un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Oradea cu o autospecială și container tip Abroll.

La sosirea primelor echipaje, flăcările înalte de câțiva metri, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile și favorizate de vântul puternic, se manifestau violent la întreaga hală, la utilaje, respectiv la bușteni din apropierea acesteia, existând un risc ridicat de extindere a acestora la alte două hale, autovehicule, un rezervor de motorină, material lemnosși alte bunuri.

Cei peste 20 de pompieri militari au acționat cu cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă, dispozitivul circular adoptat vizând localizarea incendiului și protecția clădirilor și bunurilor neafectate de flăcări. Incendiul a fost localizat în aproximativ 45 de minute de la primirea apelului, împiedicându-se astfel propagarea acestuia și stins în jurul orei 23.30, echipajele de pompieri acționând în continuare, la fața locului, până în dimineața zilei de miercuri, în jurul orei 04.30, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, în halele și curtea societății comerciale nefiind nimeni în momentul izbucnirii incendiului.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit produs de un cablu electric defect.

În urma incendiului, au ars hala, construită pe o suprafață de circa 300 de metri pătrați, utilaje de prelucrare a lemnului, 5 metri cubi bușteni, 5 metri cubi cherestea, un transpalet, 100 de paleți, un tractor Ifron șio autoutilitară.

Pompierii militari au reușit să salveze: 2 hale (una în care erau depozitate materiale de construcții și o alta în care era depozitată o cantitate de circa 40 metri cubi cherestea), 4 capuri de TIR, o remorcă de TIR, 2 autoturisme, un autogreder, o volă, aproximativ 14 metri cubi lemn paletat depozitat în jurul halei în flăcăriși circa 90 de metri cubi bușteni.

 

Urmărește-ne și pe Google News