Incendiu provocat de o afumătoare improvizată! Pompierii au intervenit de urgenţă

832
Incendiu provocat de o afumătoare improvizată
Foto ©️ ISU Bihor

Patru echipaje de pompieri militari din cadrul a două subunități ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au intervenit miercuri, 20 ianuarie pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Lazuri de Beiuș.

 

​Apelul prin Sistemul Unic 112, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor în jurul orei 12.45, apelantul precizând că incendiul se manifesta la două construcții auxiliare (o bucătărie de vară și un șopron) din cadrul gospodăriei, afectând parțial acoperișul locuinței învecinate, situate la o distanță de mai puțin de un metru.

​Pentru gestionarea operativă a evenimentului semnalat, la fața locului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Ștei, din care două de stingere și unul de prim ajutor, precum și un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Beiuș.

Până la sosirea forțelor de intervenție, colonel Ungur Dorel, ofițer în cadrul Centrului Operațional al inspectoratului, aflându-se în zonă, în timpul liber, a intervenit de urgență, evacuând o butelie din șopronul în flăcări, pentru a preveni producerea unei explozii și acționând cu un furtun de  grădină pentru limitarea propagării incendiului. 

Ajunși la locul intervenției, cei 15 pompieri militari auacționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumăpentru stingerea incendiului și protecția casei învecinate, reușind în aproximativ 50 de minute să lichideze focarele de incendiu.

În urma evenimentului, provocat de o afumătoare improvizată în interiorul șopronului, au ars: circa 60 de metri pătrați din acoperișul comun al bucătăriei de vară și camerei centralei termice, construit pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, acoperișul șopronului și circa 10 metri pătrați din acoperișul locuinței învecinate.

Echipajele de pompieri au salvat aproximativ 100 de metri pătrați din acoperișul comun al celor două construcții afectate de incendiu, reușind totodată să împiedice extinderea flăcărilor la întregul acoperiș al casei învecinate și la încăperi.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.