Incendiu produs la o gospodărie din cauza fumatului

336
Incendiu Diosig
Foto ©️ ISU Bihor

În cursul zilei de joi, 21 mai, în jurul orei 16.20, forțele de intervenție ale Stației de Pompieri Săcueni au fost alertate pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie situată pe strada Înfrățirii din localitatea Diosig.

În urma executării recunoaşterii, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei construcții auxiliare (bucătărie de vară), existând un risc ridicat de propagare a acestuia la locuința lipită de anexa afectată de flăcări.

Echipajele de pompieri mobilizate la fața locului au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă, acționând simultan pentru stingerea focarelor de incendiu și protecția casei.

Operațiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 18.00, pompierii militari reușind să împiedice extinderea flăcărilor la întreaga construcție și la locuință.

În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o fumatul, a ars acoperișul bucătăriei de vară, pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați.

În aceeași zi, în jurul orei 18.05, pompierii militari din cadrul Gărzii Tinca au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Vintere, comuna Holod.

Echipajele de pompieri au localizat şi lichidat operativ incendiul, care se manifesta violent la bucătăria locuinţei, împiedicând propagarea acestuia la celelalte încăperi și salvând astfel, bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit provocat de un frigider defect. Au ars elemente componente ale mobilei de bucătărie.

Din fericire, în urma evenimentelor menționate, nu au existat persoane rănite.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.