Incendiu la un service auto. O mașină a fost avariată de flăcări

1015

În dimineața zilei de miercuri, 15 decembrie, în jurul orei 08.40, pompierii Stației Ștei au fost mobilizați pe strada Crișului din localitate, unde au stins un incendiu produs la un service auto, cel mai probabil din cauza amplasării necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire (sobă metalică). 

Echipajele de pompieri militari au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să împiedice propagarea acestuia.

Flăcările au afectat un perete din lemn, circa 14 metri pătrați din acoperișul construcției, respectiv o anvelopă și aripa stângă spate a unui autoturism aflat în interiorul atelierului de reparații auto în momentul producerii evenimentului

În scopul preîntâmpinării situațiilor de urgență generate de mijloacele de încălzire, recomandăm bihorenilor respectarea următoarelor reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor:

• Nu așezați în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

• Se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații sau nesupravegheate;

• Nu folosiți decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba și evitați supraîncărcarea acesteia;

• Nu folosiți soba decât cu ușița închisă;

• Așezați o tăviță metalică în fața sobei, în dreptul ușiței;

• Stingeți focul din sobă înainte de a părăsi locuința;

• Nu adormiți niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;

• Cenușa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit și amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu și numai după ce se sting  complet resturile de jar.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.