Incendiu la un hotel din Băile Felix

228

În dimineața zilei de luni, 5 octombrie, în jurul orei 10.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat, prin Sistemul Unic 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu la un hotel din Băile Felix.

 

La locul indicat de apelant au fost mobilizați de urgență pompierii militari din cadrul Gărzii 1 Mai și al Detașamentului 1 Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime, precum și echipajul de prim ajutor calificat al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

Incendiul, care se manifesta la o cameră situată la etajul 6 al hotelului construit pe 12 niveluri (parter plus 11 etaje), a fost stins rapid de doi angajați cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor.

Ajunse la locul producerii evenimentului, echipajele de pompieri militari au procedat la ventilarea spațiilor, înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, respectiv la cercetarea cauzei probabileși a împrejurărilor determinante ale incendiului.

Pompieri militari paramedici, prezenți la fața locului cu o ambulanță de tip B2, au acordat primul ajutor calificat celor doi angajați ai hotelului care, pe timpul intervenției, s-au intoxicat ușor cu fum. Cele două persoane au refuzat transportul la spital.

În urma producerii incendiului, au ars un aparat de aer condiționat, un scaun și o fereastră.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit electric, determinat de un aparat de aer condiționat lăsat sub tensiune.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.