Incendiu la un Centru de Plasament pentru Copii, din Oradea

420
 

În seara zilei de duminică, 28 decembrie, pompierii militari orădeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Centrul de Plasament pentru Copii situat pe strada Feldioarei din municipiul Oradea.

Apelul prin Sistemul Unic 112, care sesiza producerea evenimentului, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 22.10, moment în care au fost alertate echipajelede stingere ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, care au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea, care a intervenit cu o  ambulanță de tip B2.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la un balcon închis, situat la etajul 1 al clădirii (cu un regim de înălțime parter+etaj+mansardă), interiorul imobilului fiind inundat cu fum. 

​Pompierii militari au acționat pentru căutarea/salvarea eventualelor victime și pentru stingerea focarelor, după care, utilizând ventilatorul din dotare, au evacuat fumul din clădire.

​Incendiul a fost localizat și lichidat cu operativitate (în aproximativ 5 minute), echipajele de pompieri împiedicând propagarea acestuia la încăperile imobilului.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, cei 10 copii din cadrul Centrului de Plasament și personalul prezentautoevacuându-se din clădire în momentul producerii evenimentului.

​Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului, fumatul în locuri nepermise.

​În urma evenimentului au ars un dulap aflat pe balcon și o ușă.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.